Studentenhuizen CuraƧao

studentenhuizen curaƧao

Altijd al in een studentenkamer op CuraƧao willen wonen? Wanneer je besluit voor een tijd naar het buitenland te gaan is huisvesting erg belangrijk. Maar waar is die plek. En welke plekken zijn betrouwbaar. Wij hebben zelf als studenten op CuraƧao gewoond. Hierdoor weten wij hoe belangrijk het is dat de informatie die je krijgt betrouwbaar is. Puur zoeken op ” Studentenhuis Curacao’ is niet genoeg. Het meest belangrijke is dat je je thuisvoelt. Jouw nieuwe woonplek is jouw veilige thuishaven, een plek waar je graag komt na een lange stagedag. Er zijn erg veel studentenhuizen op CuraƧao. Dan is het moeilijk om te kiezen wat bij jou past. Bijvoorbeeld, met hoe veel mensen wil je samen wonen? Zijn er eisen aan de keuken? Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Op deze pagina zullen wij een aantal studentenhuizen vergelijken.

3 Resultaten
Now Open
Now Open

Veiligheid studentenhuizen

studentenhuis CuracaoZoals jullie waarschijnlijk al gehoord hebben is de veiligheid op CuraƧao anders dan je in Nederland gewend bent. Echter betekent dat niet dat jij je onveilig hoeft te voelen. Alle studentenhuizen in de verhuur zijn goed beveiligd tegen inbraken.

Zo hebben ze allemaal een muur om het huis staan waar jij veilig bent. Wel is het verstandig jouw ramen en deuren te allen tijde gesloten te houden wanneer je niet aanwezig bent. Een open raam kan een teken voor een inbreker zijn om binnen te komen. Ook zijn de huizen voorzien van een alarmsysteem. Hierdoor kun je ‘s avonds in alle rust slapen zonder je zorgen te maken. Ook is het altijd verstandig een stuurslot op jouw auto te plaatsen. Hierdoor kan de auto niet gestolen worden en kun jij in de ochtend zonder zorgen naar werk ;). Lees hier meer over een kamer huren op Curacao.Ā 

Hygiƫne in het studentenhuis

Studentenhuizen CuracaoWonen in studentenappartementen is natuurlijk leuk. Studenten kennende kan een studentenhuis een hoop rommel opleveren. Wij snappen als geen ander dat niemand daar zin in heeft. Daarom zal in ieder studentenhuis minimaal 1x per week een schoonmaakster langskomen. Zij zal er voor zorgen dat alle gemeenschappelijke ruimtes fris zijn. Echter is het sowieso belangrijk om jouw huis schoon te houden. Zoals je misschien al gehoord hebt zijn er op CuraƧao ander soort insecten dan in Nederland. Maar wees niet bang, in een schoon huis zullen zij niet komen.Ā 

Omdat het belangrijk is jouw afval op tijd weg te kunnen gooien zorgen wij voor grote gemeenschappelijke containers. Bij een studentenhuis op Curacao met zwembad is ook het zwembad belangrijk goed schoon te houden. Daarom zorgen de huisbazen ervoor dat er wekelijks een tuinman langs komt die het zwembad voor jullie checkt.

Boodschappen Studentenhuizen

Wanneer je met een hoop studenten in studentenappartementen woont moeten jullie natuurlijk boodschappen doen. Houdt er rekening mee dat heel wat lokale supermarkten niet degene zijn waar jij graag naar toe wil gaan. Het is belangrijk te onthouden dat er op CuraƧao soms anders met eten wordt omgegaan dan in Nederland. Daarom geven wij jou hier wat tips waardoor jij veilig jouw eten kunt opeten.

Allereerst zijn er op het eiland twee Albert Heijn’s. Een hele grote in Zeelandia en nog een kleinere bij Papagayo in Jan Thiel. Hier kun je alles kopen wat je in Nederland ook bij de supermarkt zou kopen. Overigens heten deze supermarkten anders dan in Nederland. Namelijk “van der Tweel”. Buiten de AH hebben wij hier nog een andere erg goede supermarkt. Namelijk de “Vreugdenhil”. Ga hier naar de wekelijkse blog artikelen.Ā 

Curacao Studentenhuis
Deze supermarkt heeft een breed assortiment met Nederlandse en internationale producten. Deze supermarkt ligt aan de Caracasbaaiweg, wat de hoofdweg van het eiland is. Echter kun je voor niet verse producten zoals, chips, frisdrank en bier/wijn terecht bij iedere supermarkt. Deze producten zijn veilig om overal te kopen.

Parkeren bij een studentenhuis Curacao

Bij een auto hoort natuurlijk een parkeerplaats of je nou een studio of studentenkamer op CuraƧao huurt een auto ga je gebruiken. Wij snappen dat jij graag wilt weten of jij jouw auto veilig kan parkeren. Bij de voorgestelde studentenhuizen kun jij jouw auto bij het huis parkeren. Zo hoef je nooit ver te lopen. Dit is vooral in de avonden een uitkomst. Omdat je in de avonden het liefst niet over straat loopt. Wel is het verstandig altijd een stuurslot te gebruiken. Deze weerhoudt mensen ervan in jullie auto te komen. Immers kunnen ze met stuurslot niet wegrijden. Dit is vooral verstandig op het moment je jouw auto niet achter een hek kan parkeren. Desondanks je niet bij ieder huis achter het hek kan parkeren. Liggen de studentenhuizen in veilige buurten waar jij toch goed jouw auto kan parkeren.

Feesten in studentenhuizen Curacao

Wanneer jij in een studentenhuis op CuraƧao woont wil jij natuurlijk ook een feestje kunnen vieren. Huisfeestjes in CuraƧao zijn erg populair. Maar niet in ieder huis is het toegestaan om huis feesten te geven. Mocht jij dit wel graag willen dan is het belangrijk het juiste huis voor jezelf te vinden. In de bovenstaande huizen zitten er een aantal tussen waar dit gewoon kan. Dit komt omdat de omliggende huizen ook studentenhuizen zijn. Een daarvan is een curaƧaos studentenhuis met zwembad. Ideaal voor poolparty’s natuurlijk.

Stranden bij studentenhuizen

Studentenhuis Curacao
Tijdens jouw verblijf in een studentenhuis op CuraƧao wil je natuurlijk ook eens naar het strand. Op CuraƧao zijn heel erg veel stranden te vinden. Van stranden bij hotels tot aan natuurlijke stranden. Als je hier klikt, dan vind je een lijstje met de top 10 stranden van CuraƧao. Op deze stranden moet je geweest zijn. Alle stranden zijn binnen een uur te bereiken met de auto. Zo ben je overal super snel.

Uitgaansgelegenheden Studentenhuizen

Buiten de huisfeestjes in jouw studenten appartement is het natuurlijk ook leuk om te gaan stappen. CuraƧao staat wederom ergens om bekend. Namelijk, haar vele strandfeesten. Iedere avond is er ergens anders een feestje. Iedere dag is er weer ergens anders een happy hour. Deze happy hours gaan vaak door tot in de late uurtjes. Echter wordt de maandag wel als rustdag beschouwd na een week lang feesten. De meest bekende happy hours zijn die in het weekend.

Vrijdag is het happy hour op Chill bij mambo, met nog wat afzakkertjes bij Wet & Wild. Een dag later, op zaterdag, is het happy hour bij Zanzibar in Jan Thiel. Ook daarna kun je nog een paar drankjes doen bij Wet & Wild. Daarnaast zijn er veel bootfeesten. Daar vaar je de hele middag met muziek en drankjes. Vaak zijn deze feesten op catamarans en kun je ook nog zwemmen.

Curacao Studentenhuizen
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Schrijf je eigen review

Studentenhuizen CuraƧao
Gemiddelde Beoordeling:  
 1 reviews
byMirande van Es onStudentenhuizen CuraƧao

Geweldige informatie! Hier heb ik wat aan. Kan ik ook boeken voor jullie.