Stages

Curacao stage

De meeste mensen die naar Curacao vertrekken voor een bepaalde tijd gaan stage lopen. Maar hoe verloopt een stage op Curacao? En waar moet ik rekening mee houden? In deze blog kun je lezen hoe anderen dat aangepakt hebben. Allereerst is het verstandig een auto te huren wanneer jij naar Curaçao vertrekt. Op Curaçao bestaat openbaar vervoer maar je kunt er niets van op aan. Daarom is een auto of eventueel scooter de ideale oplossing en ook noodzakelijk. Toch zou ik willen aanraden om een auto te nemen.

Ten eerste omdat het verkeer in Curaçao veel chaotischer is dan in Nederland. Wanneer je op een scooter rijdt ben je veel kwetsbaarder dan in een auto. Ten tweede, het halen van boodschappen op een scooter is niet erg handig. Vaak haal je redelijk wat boodschappen in een keer. Dan is het rijden op een scooter toch wat onhandiger. En als laatste, de weekend tripjes. In het weekend ga je vaak met jouw huisgenoten het eiland verkennen. Als je een scooter hebt is de andere kant van het eiland eigenlijk te ver. Met de auto is het al een uur rijden, met een scooter zal het te lang duren. 

Veiligheid

Ook de veiligheid in de avonden speelt een rol in het kiezen voor jouw vervoersmiddel. Het lopen over straat in de avond is een no-go. Daarom heb jij altijd een vervoersmiddel nodig. Waarschijnlijk begrijp je dat een auto toch wat veiliger is omdat je jouw auto op slot kan doen wanneer je rijdt. 

Desalniettemin is het huren van een scooter ook handig. Vooral Wanneer jij geen lange afstanden hoeft te rijden tussen de studentenhuizen op Curacao en stage. Dan werkt een scooter misschien juist goed voor jou. Wil jij meer informatie over het huren van een auto? Klik dan hier. 

Vervolgens is het belangrijk om een veilige woonplek te regelen. Jouw nieuwe huis is de basis van jouw buitenlandervaring. Kies iets uit waar jij je goed bij voelt. Dat is het allerbelangrijkste. Als laatste is een goede stageplek heel belangrijk natuurlijk. Gemiddeld spendeer je 40 uur per week op jouw stage. Misschien heb je moeite met het vinden van een stageplek. Dan kun je een stagebureau inschakelen. Zij kunnen jou helpen met het vinden van een geschikte stage. 

Social Share

Trending Posts