Stage lopen op CuraƧao

Tijdens het stage lopen op Curacao wil je natuurlijk ook veel verschillende activiteiten ondernemen. Gelukkig is er op Curacao genoeg te doen. Er zijn heel veel verschillende strandjes. Waar ook perfecte snorkel locaties zijn. Ook zijn er verschillende watersporten die je kan doen zoals duiken en jetskiƫn. Of natuurlijk het zwemmen met dolfijnen. Daarnaast zijn hier handige tips te lezen die jou kunnen hebben tijdens jouw tijd op Curacao. Een stage op Curacao kan 1 van de leukste tijden worden van je leven! Wij hebben ook stage gelopen op Curacao. daarom zijn wij ook deze website begonnen. Om jou de juiste tools te geven en op weg te helpen tijdens deze geweldige periode.

3 Resultaten
Now Open
Now Open

Dolphin academy

The dolphin academy is een instantie waar je verschillende experiences kan beleven met dolfijnen. Omdat ze zo veel verschillende experiences hebben is de academy voor jong en oud. Een van de dingen die je hier kunt doen is op een plateau met ondiep water de dolfijnen leren kennen. Als je iets meer actie wilt kun je ook gaan zwemmen of snorkelen met dolfijnen. De dolfijnen zitten niet in een waterbassin maar is het open water in de zee. Voor de echte zeeliefhebbers kun je ook duiken met dolfijnen. In de Academy wordt ook onderzoek gedaan naar de gezondheid van dolfijnen. De Dolphin Academy is iedere dag van 08:00 / 17:00 geopend. Vanaf de website kun je online jouw experience boeken. Met dolfijnen zwemmen tijdens je stage op CuraƧao is een geweldige ervaring.Ā 

Duiken op Curacao

Om mee te mogen met duiktrips heb je een duikbrevet nodig. Tijdnes je stage op Curacao kun je die mooi halen. Dit kun je het beste doen bij een PADI gecertificeerde duikschool. Wanneer je je PADI hebt gehaald kun je over de hele wereld duiken bij PADI duikscholen. Op CuraƧao zijn een aantal bekende duikscholen waar je jouw brevet kan halen of jouw duik kan inplannen. Een voorbeeld van een grote duikschool met meerdere locaties op het eiland is Dive Division. Bij Dive Division kun je je open water brevet halen voor $399. Bekijk hier de pagina waar wij studentenhuizen op Curacao vergelijken.Ā 

Jetski

Op de mooie zee van CuraƧao kun je natuurlijk ook een jetski huren. Chichi jetski tours organiseren jetski tochten langs de kust van CuraƧao. Iedere tour is voorzien van een tour guide die jou de weg wijst rond het eiland. Vanaf 18 jaar oud mag je zelf de jetski besturen. Ook hebben zij de mogelijkheid om zelf je eigen route te bepalen. Hier gaat ook een tour guide mee voor de veiligheid.

Autoverhuur tijdens Stage lopen op Curacao

Tijdens jouw verblijf op CuraƧao is het belangrijk om jezelf te kunnen verplaatsen over het eiland. Een auto of scooter is hier de ideale uitkomst voor. Op het eiland is openbaar vervoer maar het systeem werkt niet zo goed als in Nederland. Er zijn een aantal dingen waar je aan moet denken wanneer je besluit om een auto of scooter te huren. Ook kun je hier een aantal tips lezen.

Wat belangrijk is om te weten is dat het verkeer op CuraƧao wat anders werkt dan in Nederland. De wegen zijn over het algemeen wat slechter dan in Nederland. Op het moment dat er regen valt kan het daarom ook glad worden op de weg. Daarom is het belangrijk om altijd genoeg afstand te houden met de persoon die voor jou rijdt. Ook zijn de verkeersregels verschillend met die van Nederland. De regels worden hier niet zo strikt opgevolgd als in Nederland. Op CuraƧao mag je rechts inhalen wanneer je twee of meer rijstroken hebt. Mocht je een aanrijding krijgen op CuraƧao is het belangrijk dat de auto niet verplaatst wordt totdat de Road Service ter plaatse is. DIt is echt iets waar je rekening mee moeten houden tijdens je stageperiode op Curacao.

Welk soort auto is het verstandigst om te huren op CuraƧao?

Het maakt niet uit welk soort auto je huurt op CuraƧao. De meeste wegen zijn goed te berijdbaar en daarom is elke soort auto geschikt. Houdt er wel rekening mee dat sommige off-road wegen niet voor iedere auto geschikt zijn. Het is belangrijk om bij het huren van een auto aan te geven of je een schakel of automaat als auto wilt hebben. Doordat het eiland heuvelachtig is en er redelijk vaak file staat is het soms makkelijker om voor een automaat te kiezen. Desalniettemin is een schakel auto ook prima te doen als je je daar prettig bij voelt. Vooral als je een langere tijd op het eiland besluit te blijven is het handig voor vertrek contact te hebben met autoverhuurders. Zo staat jouw auto klaar bij aankomst. Door de app maps.me te downloaden word je het hele eiland over genavigeerd zonder dat je data nodig hebt. Tanken werkt op CuraƧao ook anders dan in Nederland. Op Curacao betaal je voor het tanken voor de benzine. Wanneer er tanktegoed over is loop je terug naar de balie en krijg je je geld weer terug. Als er medewerkers aanwezig zijn om jou te helpen wordt verwacht dat je ze een kleine vergoeding geeft.

Waar kan ik mijn auto huren?

Er zijn verschillende verhuurbedrijven die auto’s verhuren voor langdurig verblijf. Maar welk bedrijf is nou het beste om jouw auto te huren. Ten eerste, laat je niet verleiden door de prijzen van de huurauto. Een duurdere huurauto hoeft niet te betekenen dat de auto een betere kwaliteit heeft. Het is belangrijk om een betrouwbare verhuurder te hebben zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de huur van jouw auto. Ook is het belangrijk om na te denken over de manier waarop jij jouw auto wilt verzekeren. Er zijn dagelijks verkeersongelukken op CuraƧao en het is daarom belangrijk om te denken over de beste verzekering voor jou.

Autoverhuurders

Stage auto deal

Stage auto deal CuraƧao verhuurt verschillende auto’s. Hierbij gekozen kan worden voor auto’s die WA en Casco verzekerd kunnen worden. Zij zorgen voor een maandelijkse check van de auto. Ook hebben zij een 24/7 road service. Hierdoor zullen zij altijd binnen 60 minuten bij pech langskomen. Ook is een creditcard niet nodig en is de tweede bestuurder gratis. Overigens wordt de auto gratis bij de bij jou aangegeven plek geleverd.

RentalĀ  Cars Curacao

Net zoals bij stage auto deal kun je bij de Vos Autoverhuur ook auto’s huren.Ā  Daarnaast hebben ze kleinere en grotere auto’s in hun assortiment. Ook biedt hij een gratis ophaal en breng service aan. Er is geen creditcard nodig. Ook hier is de tweede bestuurder is gratis. Daardoor kun je samen met een medestudent de auto huren.

Stage op CuraƧao en veiligheid

Het eiland is minder veilig dan Nederland, maar dat is zeker niet iets wat je hoeft af te schrikken. Over het algemeen hoef je je niet onveilig te voelen als je rekening houdt met een aantal dingen. Denk er bijvoorbeeld altijd aan om de autodeuren op slot te doen (ook als je rijdt). Wanneer je parkeert het stuurslot te gebruiken. Het is niet verstandig om in de avond alleen over straat te lopen omdat je dan te kans loopt overvallen te worden. Ga ‘s avonds liever met de auto, dit is veel veiliger. Ook is het beter om in de avond voor de zekerheid met een groepje weg te gaan.

Geld op CuraƧao

Op Curacao betaal je met de Antilliaanse Gulden. Voor 2 ANG betaal je ongeveer ā‚¬1, dit ligt aan de koers van de valuta en verschilt dus per dag. Op CuraƧao kun je overigens overal pinnen. Op het moment dat je geld opneemt bij de bank betaal je een kleine toeslag per transactie. Dit komt omdat je van valuta wisselt en hier zijn kosten aan verbonden.

Maandelijkse kosten Bij Stage op Curacao

Tijdens jouw stage verblijf op CuraƧao zijn er een aantal vaste lasten waar je aan moet denken. De kosten van een stage op CuraƧao zijn belangrijk te berekenen voor vertrek. Bijvoorbeeld de huur van jouw studentenkamer en de huur van de auto. De meeste studentenkamers zullen tussen de ā‚¬350 en ā‚¬500 per maand kosten. Dit hangt natuurlijk af van de locatie en faciliteiten in het huis. Kamer huren Curacao.

De huur van de auto zal rond de ā‚¬400 tot ā‚¬500 in de maand liggen. Dit hangt af van het type auto en de keuze voor verzekering.

Veel studenten op het eiland kiezen ervoor om samen een auto te huren, zo kunnen zij de kosten delen. Overigens zijn de benzinekosten laag in vergelijking met die in Nederland, op Curacao betaal je iets meer dan 60 eurocent per liter benzine.

Buiten de huur van de woning en auto om mag je de vergunning niet vergeten. De kosten van de vergunning zijn 525 ANG wat ongeveer ā‚¬250 is.

Ook moet je er rekening mee houden dat de prijzen in de supermarkt hoger zijn dan je in Nederland gewend bent. Echter zit er wel een groot verschil per supermarkt wanneer je naar de prijzen kijkt. De van der Tweel (Albert Heijn) is de duurste supermarkt op het eiland. Terwijl de meeste producten ook in lokale supermarkten gekocht kan worden waar de prijs een stuk lager ligt.

Een populair begrip onder de studenten op CuraƧao zijn de Happy Hours. Iedere dag is er wel ergens een Happy Hour te vinden. Hier komen erg veel mensen op af en is daarom altijd gezellig. Bij Happy Hours krijg je twee drankjes voor de prijs van 1, erg student proof.

Stage Vergunning

Leuk dat je de keuze hebt gemaakt om stage te lopen op CuraƧao. Nadat je besluit te willen werken op Curacao moet je in het bezit zijn van een werkvergunning. Werkvergunningen zijn ook nodig voor stages en vrijwilligerswerk. De aanvraag van een vergunning kan een aantal maanden duren. Echter kun je wel beginnen te werken op het moment jouw vergunning aangevraagd is. De kosten van een vergunning bedragen 525 ANG. Je hebt een aantal documenten nodig om jou vergunning aan te vragen.

Top 10 stranden tijdens jouw stage verblijf

1. Grote Knip, Westpunt

Grote knip is een strand in het westen van het eiland. Echter wordt dit strand door lokalen ook wel Playa Abou genoemd. Doordat Playa Abou vertaald strand in een dal betekent. Is het daarom niet gek dat het strand tussen rotsen ligt. Ook ligt het het museum Landhuis knip in de buurt. Dit is museum heeft het thema over de slavernij en welke rol slavernij speelde op het eiland.

2. Playa Lagun

Een ander mooi strand is Playa Lagun. Dit strand staat bekend om zijn perfecte snorkel mogelijkheden. Ook zijn hier iedere dag veel duikers te vinden. Het strand ligt in het noorden van het eiland. Daarom ook dichtbij Grote Knip. Bij dit strand wordt regelmatig gevist. Hier kun je dan ook verse vis eten bij het strand.

3. Seaquarium Beach: Cabana en Mambo Beach

Seaquarium Beach wordt ook wel Cabana en Mambo Beach genoemd. Bij dit strand zitten verschillende Beachbars, en is daarom ook erg populair. Op Mambo Beach is op iedere vrijdag avond happy hour bij Chill. Hier kun je na een werkweek lekker met jouw huisgenoten een drankje gaan drinken op het strand.

4. Barbara Beach

Dit strand is een privƩ strand in het zuiden oosten van het eiland. Toegang tot dit strand is mogelijk voor 15 gulden per auto. Het strand is eigendom van een mijnbouwbedrijf. Vanaf het strand kun je de Tafelberg zien liggen.

5. Jan Thiel Beach

Jan Thiel Beach bevindt zich bij het Papagayo hotel. De populaire Beach bar Zanzibar ligt op Jan Thiel Beach. Iedere zaterdag kun je hier terecht voor een Happy Hour waar heel veel mensen op af komen. Live muziek is bij de Happy Hours aanwezig. Ook kun je hier strandbedjes huren. De bediening van Zanzibar komt jouw drankjes aan jouw strandbedje brengen.

6. Playa Porto Marie

Playa Porto Marie is een strand aan de westkust van het eiland. Het strand staat bekend als het strand waar varkentjes zwemmen. Verder is het een heel rustig strand. Ideaal voor als je een rustige stranddag wil zonder al te veel drukte. Bij het strand zit 1 bar waar je wat kan eten en drinken. Verder kun je ook bedjes huren. Om op het strand te mogen moet een klein geldbedrag betaald worden. De entree van het strand en de huur van het strandbedje kosten samen 11 ANG. Porto Marie is ongeveer op 45 minuten rijden van Willemstad.

7. Cas Abao

Cas Abao is iedere dag van 08:00 tot 18:00 geopend. De entree van het strand is 10 ANG, voor een strandbedje betaal je 5 ANG per stuk. Het strand bevindt zich op het noord westelijke punt van het eiland. Verder is er ook een restaurant aanwezig op het strand. Bij de Beach Bar is tevens wifi beschikbaar.

8. Blauwbaai (Blue bay)

Blue bay ligt bij het Golf & Beach Resort. Omdat de bijgelegen plantage Blaauw heet, heeft het strand de naam Blue Bay gekregen. Op dit strand moet een entree betaald worden. Bij binnenkomst op het resort wordt jouw legitimatie gevraagd. Dit doen zij zodat zij weten wie aanwezig zijn op het resort. Echter kun je wel makkelijk naar binnen. Ook hier is een Beach bar aanwezig waar je een drankje of wat te eten kan bestellen.

9. Playa Kalki

Playa Kalki staat bekend als de beste duiklocatie op Curacao. Een andere naam voor het strand is “Alice in Wonderland”. Daarnaast is er ook een snackbar en duikschool aanwezig.

10. Klein CuraƧao

Dit is een onbewoond eiland dichtbij de kust van CuraƧao. Dagelijks gaan er dagtrips naar dit eiland waar vele studenten en toeristen op af komen. Op het strand ligt een roestig wrak wat in de jaren 60 gestrand is. Hoewel er op het eiland verder niet veel is. Zijn de stranden super mooi. Het eiland heeft een parelwit strand met een licht blauwe zee. Ga naar de contact Pagina.Ā 

2 stranden uitgelicht

Playa Porto Marie

Playa Porto Marie is een strand aan de westkust van het eiland. Het strand staat bekend als het strand waar varkentjes zwemmen. Verder is het een heel rustig strand. Ideaal voor als je een rustige stranddag wil zonder al te veel drukte. Bij het strand zit 1 bar waar je wat kan eten en drinken. Verder kun je ook bedjes huren. Om op het strand te mogen moet een klein geldbedrag betaald worden. De entree van het strand en de huur van het strandbedje kosten samen 11 ANG. Porto Marie is ongeveer op 45 minuten rijden van Willemstad.

Zanzibar

Een bekende beachclub op CuraƧao is Zanzibar. Zanzibar zit op Jan Thiel beach. Hier heb je iedere zaterdag een Happy Hour met live muziek. Tijdens een dagje strand bij Jan Thiel moet je bij binnenkomst met de auto bij het loket geld betalen voor de entree. Ook hier kun je bedjes huren en natuurlijk drankjes halen bij Zanzibar. Naast Zanzibar liggen beach volleybal en beach tennis velden waar je een plekje kan reserveren. Verder kun je bij Zanzibar ook een hapje eten in het restaurant. De hele beachbar is overdekt met een super groot rieten dak, wat een caribisch gevoel geeft. Hoewel Zanzibar een grote beach bar is, is het er toch altijd gezellig.

Checklist

Hier kun je meer lezen over wat je absoluut niet moet vergeten als je vertrekt voor jouw stage op Curacao. Deze lijst hebben we gemaakt naar aanleiding van ervaringen van stages op CuraƧao. De volgende dingen zijn dus essentieel om mee te nemen voor jouw reis naar CuraƧao. Echter zijn er natuurlijk veel meer persoonlijke dingen die jij meeneemt.
Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Schrijf je eigen review

Stage lopen op CuraƧao
Gemiddelde Beoordeling:  
 2 reviews
byTony onStage lopen op CuraƧao

Top info!

byDayton M onStage lopen op CuraƧao

Ik heb super veel gehad aan de informatie van jullie. Thanks. Heb ook een Toptijd gehad op CuraƧao.