Leven in een andere tijdzone

time-zone Curacao

Velen van jullie hebben misschien nog nooit in een andere tijdzone geleefd voor een langere tijd. Het klinkt erger dan het is, maar het heeft wel invloed op jouw mogelijkheden tot contact met Nederland. Al voordat je aankomt in je studentenhuis op Curaçao ervaar je een jetlag wanneer je aankomt op Curaçao. De jetlag of het tijdsverschil veranderd gedurende het jaar. In Nederland zijn we gewend om in het najaar en voorjaar van tijd te veranderen. Op Curaçao doen ze dat niet. Dat betekent dat van maart tot oktober er een tijdsverschil is van zes uur. Echter van oktober tot maart is er een tijdsverschil van vijf uur. 

Maar wat heeft het tijdsverschil dan voor een invloed op jou? Het contact met Nederland gaat lastiger als misschien in eerste instantie gedacht. Bedenk dat als jij om zeven uur wakker word het in Nederland één uur ‘s middags is. Dus wanneer jij om zes uur thuis komt van je Curacao stage is het in Nederland al middernacht. Desalniettemin horen wij van al onze medestudenten dat dit geen erge belemmeringen veroorzaakt. Iedereen geeft aan dat dit een kwestie van tijd is tot wanneer jij je draai er in hebt gevonden. 

Daarnaast horen wij vaak dat je het op Curaçao zo druk hebt met werken, feestjes en met je eigen huisgenoten. Dat het hele begrip heimwee totaal wordt overgeslagen. Dus daarom is tijdsverschil zeker geen reden om de stap naar Curaçao niet te maken. 

Social Share

Trending Posts