Klein Curacao

Klein Curacao

Een van de meest bekende trips die je kan maken is een boottrip naar Klein Curacao. Klein Curaçao is ongeveer 1 tot 1.5 uur varen. De boten vertrekken altijd erg vroeg in de ochtend zodat je de hele dag op het eiland kan verblijven. Een voorbeeld van een bedrijf dat deze trips uitvoert is “Mermaid Boat Trips”. Zij hebben een eigen locatie op het eiland waar zij de boot ook aanleggen. Deze boot vertrekt om half 7 en zij hebben een service waar je door limo’s in word opgehaald. Bij aankomst op de boot is er koffie en thee. Wanneer je het eiland bereikt hebt krijg je eerst een ontbijt. Tussen de middag een BBQ, en je kunt de hele dag door drankjes halen. 

Op Klein Curaçao ligt ook een gestrand schip. Dit wrak ligt al op Klein Curaçao sinds de jaren ’60. Ook is er een grote vuurtoren op het eiland  te vinden die je kan beklimmen. Vanaf hier heb je uitzicht over het hele eiland. Deze oude vuurtoren is overigens een van de weinige gebouwen op het eiland. Het eiland heeft overigens geen bewoners meer. In het verleden was dit wel het geval maar hedendaags is het onbewoond. 

Stranden op Klein Curaçao 

Klein Curacao staat natuurlijk bekend om haar parelwitte stranden en heldere zee. Door de heldere zee kun je erg goed snorkelen. Tijdens het snorkelen kom je misschien een schildpad tegen. Deze schildpadden leven rondom het eiland en zijn daarom vaak te spotten. Na de lunch gooit de bemanning van de Mermaid brood in het water. Ideaal vissen voer natuurlijk. Hier komen super veel vissen op af. Snorkels kun je lenen van de Mermaid. 

Na een lange dag op het eiland vaart de boot tegen half 4 weer terug naar Curaçao. Rond vijf uur zal je weer terug thuis zijn. 

Social Share

Trending Posts