Het leven op Curaçao

het leven op Curacao

Waarschijnlijk is dit jouw eerste keer voor een langere tijd naar het buitenland. Dit kan heel spannend zijn. Maar zorgen hoef jij je niet te maken. De meeste studenten gaan wonen in een groot studentenhuis op Curaçao. Je zal misschien denken is dit niet heel erg druk? Zeker in het begin is dat zo. Echter moet je niet vergeten dat jouw huisgenoten allemaal hetzelfde meemaken als jij. Daarom bouw je heel snel een band op met iedereen. Na een lange stage week heeft iedereen wel behoefte aan een feestje of dag strand. En wat is er nou leuker omdat met meerderen te doen? Ook is het doordeweeks altijd gezellig in huis. Iedereen komt na een lange stagedag thuis en heeft wel zin in wat ontspanning. Samen eten en een drankje doen is daar de ideale manier voor. 

Bang dat je misschien niet kan wennen aan het leven op Curaçao hoeft zeker niet. Doordat er zoveel Nederlanders zijn lijkt het net alsof je Nederland niet verlaten hebt. Dit is natuurlijk niet helemaal waar. Want je ruilt het regenachtige en sombere Nederland in voor de Cariben. En denk je dat die foto’s met bounty stranden niet echt zijn, dan kom je hier voor een verrassing te staan. De stranden zijn echt zo wit, en de zee echt zo licht blauw. 

Relaxte sfeer

Behalve de mooie stranden kun je ook echt merken dat je op een eiland leeft door de relaxte mentaliteit. Over het eiland heerst een soort relaxte vibe die overal te voelen is. Ook al ben je aan het werk, het lijkt wel altijd vakantie. Tijdens happy hours leg je heel makkelijk contacten. Deze mensen kom je overigens de volgende weken weer tegen. Doordat het eiland zo klein is, ken je binnen de kortste keren een hele groep mensen. Kortom, Curaçao is een paradijs. Grote kans dat jij na een half jaar niet meer terug wil! Alles over een kamer huren op Curacao

Social Share

Trending Posts